הזמנה להתנדב
הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאןהזמנה לתרום
הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך


מה נשמע? שיחות טלפוניות עם מתנדבים
כשהתקשרנו לאברהם לשאול לשלומו בימים אלה, השיב: "אצלי הכל בסדר, ואני בקשר עם המורים בביה"ס בו אני מלמד". אמרתי לו: "איזה יופי, המורים מתעניינים בשלומך?" והוא משיב לי: "לא, אני מתקשר למורים ומשתדל לחזק אותם בימים הקשים האלה. את יודעת", הוא ממשיך, "אני למוד מלחמות".
את המשפט הזה, "אני למוד מלחמות", שמעתי לא מעט מחברינו ב"ידיד לחינוך", ובוודאי גם מרבים אחרים בני הדור שלנו. האם זה משדר איזשהו חוסן? אולי, אין ודאות, אבל ב"ידיד לחינוך", מתנדבים וחברי מטה נרתמו לסייע ולבצע סבב טלפונים בקרב המתנדבים האחרים, לשאול לשלומם ולבדוק מי זקוק לתמיכה ואצל מי הכל בסדר, לפחות יחסית.
הסבב הזה של "מה נשמע?" החל מסיבה מובנת באזור הדרום, אבל התרחב אחר כך גם לאזורים אחרים, והוא עדיין נמשך. המתנדבים מופתעים ומאד מעריכים את ההתעניינות. זו גם הזדמנות לסוג של ונטילציה. יש לא מעט הנמצאים בלחץ ובמצוקה נפשית לא פשוטה, והשיחות האלה, יחד עם ניסיון אמיתי לעזור, חשובות מאד.
ענת פוקסנבוים, מנהלת אזור השפלה, שנכנסה לא מכבר לתפקידה, מספרת על מתנדבת, תושבת אשקלון, שסיפרה, כי היא במצוקה ואינה יכולה לשאת יותר את מטח הטילים שנוחת על העיר, והיא מחפשת דרך לצאת משם. ענת ודרורית, מנהלות אזור הדרום, חיפשו והצליחו למצוא לה מקום בהרצליה.
גיורא אולמן, שגם הוא בין המתקשרים למתנדבים, מספר על מתנדבת מקריית שמונה, נכה, שגרה כעת לבדה. כל החברים הקרובים שלה כולל אלה מהבניין בו היא גרה, עזבו את העיר, והיא מבקשת שנהיה איתה בקשר. רכזת המתנדבים בעיר לקחה על עצמה לדאוג לה.
אותה רכזת עצמה, רותי סגרון, מתניידת בין חריש לנתניה אצל בנותיה. כל חתניה מגויסים והיא מסייעת עם הנכדים. גיורא מספר שרותי ממש התרגשה כשסיפר לה שהוא התקשר לכל המתנדבים שלה.
באחת השיחות התגלתה מתנדבת שנכדה, שהיה קצין, נרצח, תחושותיה הקשות באו לידי ביטוי עמוק באותה שיחה טלפונית.
יש מתנדבים רבים שבני משפחתם (חתנים, נכדים) מגויסים, והדאגה רבה. חשוב לגלות התעניינות ולבדוק, גם אם נראה שהכל בסדר.