הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

שלושה מתכונים לשבועות משולחנן של המתנדבות שלנו

מלאיי – מאפה רומני / חנה הופר

המלאיי הוא מאכל רומני שבעלי ז"ל, יליד רומניה, אהב אותו מאד. משפחתי מורכבת ממגוון מכובד של עדות, וכולם אוהבים את המאפה הזה. מאז מות בעלי, אפייתו והגשתו של המאפה בחג השבועות הפך למסורת. אנו נזכרים בו ומתחברים אליו, בפרט כי החג הזה הוא סמוך ליום פטירתו.

 

חומרים:

1 כוס קמח תירס

1 כוס קמח תופח

1/2  כוס סוכר

1 כוס חלב רותח

1/4 חבילה חמאה מומסת

 2 ביצים

גביע גבינה  9%

גביע שמנת או יוגורט או לבן

 

אופן ההכנה:

שופכים את החלב הרותח על קמח התירס. מחכים קצת שייספג, ובוחשים הכל יחד.

את התערובת שופכים לתבנית פיירקס מלבנית משומנת.

אופים בחום של 150 מעלות כ-50 דקות עד שהמאפה מקבל גוון חום כהה.

 

ברקוקש – קוסקוס חלבי נוסח מרוקו / צביה טולדנו

הברקשוש בנוי על סולת. כיום החיים קלים - קונים בחנות סולת מוכנה, שאפילו המרוקאים אומרים שאינה נופלת מהמקור.
בבית אמא וסבתא הכינו את הקוסקוס ביד. לשם כך היו שלושה סירים: סיר עמוק כמו למרק, סיר שני שימש לאידוי וכלי נוסף: נפה.

אני זוכרת את סבתא כורעת על שרפרף נמוך ובידיים מיומנות ממוללת את הסולת בכל פעם עם מעט מים. אח"כ הכל עובר לאידוי ולניפוי.

היה ערך מיוחד לאוכל שטרחו כל כך להכינו.

ניתן להכין את המאכל מתוק או מלוח.

 

המצרכים:

שקית קוסקוס עבה של אוסם

ליטר חלב

200 גרם חמאה

מלח

לאופציה מתוקה: סוכר וקינמון

 

אופן ההכנה:

את הקוקוס יש להכין על פי ההוראות שעל גבי האריזה. (במקור הכינו קוסקוס ביתי עם סולת). מרתיחים חלב עם חמאה ומלח (או סוכר). כשהחמאה נמסה מסירים מהאש, מוסיפים את הקוסקוס, מערבבים ומגישים חם.

בנוסח המתוק מפזרים קנמון בצלחת ההגשה.

 

מרק לבן הונגרי / רחלי פוקס משקובסקי

בטרנסילבניה שברומניה התגוררה (וגם כיום) אוכלוסיה גדולה דוברת הונגרית, שהורי נמנו עליה. בבית אמי, שרה קרן (לבית איגר) ז"ל, בעיירה דייז', היו אוכלים מאכלי חלב פעם בשבוע ביום השוק, שבו לא היה די פנאי לבשל בשר (אולי גם הזדמנות לחסוך).
מרק לבן, כופתאות גבינה ופלצ'ינטים (בלינצ'ס הונגרי) היו מוגשים למשפחה ביום זה. כמובן שאלה היו גם מאכלי חג השבועות. מאז ילדותי אני אוהבת מאד לאכול מרק לבן, שאמי הייתה מכינה בילדותי בגבעתיים, ואני מכינה אותו כיום מפעם לפעם, ולכבוד החג.

 

המצרכים:

4,5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות,

בצל ירוק אחד

חצי פלפל ירוק,

 ביצה אחת

גביע שמנת חמוצה

 שמונה כוסות מים

מלח.

 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה ושאר הירקות.

מכינים בלילה: בקערה גדולה טורפים את הביצה עם המלח. מוסיפים את השמנת עד שמתקבל "קרם". עכשיו מוסיפים את המרק עם מצקת לאט. בוחשים כל הזמן. בסוף מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים. מכניסים את הקערה למקרר.

מגישים קר.

אפשר במקום תפוחי האדמה להשתמש בשעועית צהובה (רבע ק"ג). במקרה כזה צריך להוסיף בסוף מיץ לימון. כמובן שבשני האופנים יש להמליח לפי הצורך.

במתכון המקורי מוציאים בסוף את הפלפל ואת הבצל הירוק.