הזמנה להתנדב
הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאןהזמנה לתרום
הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך


קיץ: שני מתכונים קלים ושיר - מאת: צביה טולדנו וחנה הופר
הסורבה של צבייה, מאת: צבייה טולדנו
אני רוצה לרענן לכם את הקיץ עם מתכון קריר. יש הקוראים לו סורבה ויש הקוראים לו שרבט. מדובר ממש באותו המתכון, המבוסס על פירות העונה. ההכנה היא הכי קלה בעולם!
המצרכים:
קילו אפרסקים או מישמשים מגולענים, בשלים ורכים
1+1/4 (כוס ורבע סוכר לבן)
מיץ מלימון אחד
מיץ מתפוז אחד
כפית עראק או אוזו (אם לא אוהבים, אפשר קוניאק)
אופן ההכנה:
להכניס לבלנדר את הסוכר, המיצים מהלימון והתפוז, ולהוסיף מחצית מהפרי (האפרסקים או המישמישים)
לערבב ולהוסיף את שאר הפרי. את העראק או קוניאק להוסיף בסוף, ואז לערבב.
להעביר את התכולה לכלי להקפאה.
להגשה:
להוציא את הכלי מהמקפיא כעשרים דקות (או קצת יותר) לפני ההגשה, על מנת לא "להילחם" בעת ההגשה בגוש הקרח אותו נגרד באמצעות כף גלידה. מתקבלים פירורי קרח מתוק כמו ברד. מגישים בכוס גבוהה, ומקשטים בפרי בצבע אחר, כמו דובדבנים או כל פרי אחר. אפשר לקשט גם בקצפת +שוקולד לחיץ.
הערה:
אם אין תפוזים בעונה, אפשר חצי כוס מיץ מבקבוק, ואז להוריד מעט מהסוכר. ניתן להשתמש בכל כל מיני פירות: מלון, מנגו, שזיף אדום.
מאוד טעים, קריר ומרשים.
העוגיות של סבתא חנה, מאת: חנה הופר
אני סבתא בשלנית ואופה מיני מאפה שונים. הפעילות הזאת מרגיעה אותי בזמן משבר, ומסלקת ממני את העצבות. בעתות שמחה היא מוציאה ממני את השמחה שבלב.
עוגיות של סבתא
יש עוגיות בצורות שונות,
עוגיות עגולות ומשוננות,
לבבות, ריבועים ומשולשים
בצורת אותיות ובצורת חיות.
יש פיל ויש שבלול ואפילו חתול.
יש עוגיות מגולגלות וממולאות
בריבת תות או ממרח תמרים
בתוספת צימוקים ואגוזים שבורים,
יש הנמסות בפה ונימוחות
ויש מתפוררות ופריכות.
כולן נילושות בגעגועים ובאהבה
לנכד הנמצא בצבא,
או לנכדים ולנכדות
הלומדים והלומדות,
שאינני פוגשת לעיתים קרובות.
מהקופסא "מציצות" העוגיות האהובות מאד על המשפחה – עוגיות חמאת בוטנים, הקרויות במשפחה "עוגיות במבה" - חטיף בריא אחרי ארוחה.
קופסת העוגיות של סבתא חנה
מי שחשקה נפשו לטעום, המתכון לפניכם. קל להכנה. אפשר לשתף את הנכדים. יהיה גם חטיף וגם שקט.
החומרים:
חצי מצנצנת של 450 גרם חמאת –בטנים ( יש בכל סופר)
חבילת חמאה (200 גרם) קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
2.5 כוסות קמח תופח
2 ביצים
ללוש הכל יחד לבצק שאפשר ליצור ממנו כדורים קטנים. להניח את הכדורים בתבנית האפייה במרווחים, ולשטח כל אחד במזלג. תיווצרנה עוגיות מעניינות.
לחמם תנור ל 175 מעלות, להכניס למשך כחצי שעה (תלוי בתנור)