הזמנה להתנדב
הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאןהזמנה לתרום
הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך


פינת האמן, ביל שפארד - מאת: ירמי לז'ה
החודש, בשישה ביוני 1944 פלשו בנות הברית לחוף נורמנדי שבצרפת, במערכה שהייתה נקודת מפנה במאבק לשחרור אירופה מהכיבוש הנאצי.
באותו התאריך ישב טוראי ביל שפארד על סיפונה של אוניית מלחמה בדרכה לחוף נורמנדי, שעל תעלת לה מאנש. מבצע הנחיתה ההרואי "אוברלורד", או בשמו הידוע D-Day יצא לדרך.
בניגוד למאות החיילים על הסיפון שניסו לחטוף תנומה טרם הלחימה, שלף ביל שפארד את פנקס הרישומים שלו ואייר את אשר סביבו. הוא רשם את הציוד האישי שלו, ובאיור הנוסף אייר חייל ישן.
הרישומים שבו את ליבי בשל רמת רישומים גבוהה ומקצועית מאוד, וברור לכולם שביל למד בבי"ס לאמנות. הקווים מראים יד יציבה וחדה, הצללה מצוינת של הקסדה ואבחון החומריות טובה. יכולת מצוינת נוספת של שפארד היא באיור פני החייל היישן מזווית לא נוחה. ללא ספק שפארד היה צייר. ולמה דווקא עכשיו החלטתי לפרסם את האיורים האלה, תשאלו, ובכן, אולי גם בשל המלחמה בה אנו שרויים עכשיו, שהכל מוביל לשם, אבל אינני פסיכולוג, אז את זה נשאיר בגדר ה"אולי".
בפנקסו של ביל שפארד נמצאו עוד עשרות איורים. הוא שרד את הנחיתה בנורמנדי, תעד את המלחמה עד הניצחון, וזו הייתה "פינת האמן" שלו. בענווה אחלוק לו כבוד בפינתי.