הזמנה להתנדב
הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאןהזמנה לתרום
הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך


זרקור: היצירתיות שרתה עלינו ב"ידיד לחינוך" בשנת הקורונה
נכתב בסיועו של דורון סוסליק
הקורונה יצרה מציאות שהדירה אותנו מחברים, עמיתים ואפילו מבני משפחה. היא חייבה אותנו לחשיבה מחודשת בכל הקשור להתנהלותינו, הן בחוגים והן בתחום ההתנדבות. שינוי הוא כמובן גם הזדמנות לפתוח ערוצים חדשים, נתיבי חשיבה שונים ופעילוית מסוג אחר, אשר הכניסה תוכן, עניין ומשמעות לחיינו.
תקופה זו נוצלה על ידי ההנהלה, המטה ומתנדבי "ידיד לחינוך" לפעולות חדשות, ייחודיות, המאופיינות בשמירת הקשר עם הפרט, הכלוא בביתו מחמת הסגר, צמא לפעילות, לחדשות ולתקשורת בין-אישית.
רכזי האזורים, ראשי הצוותים, רכזים וצוות המטה הארצי יזמו, תקשרו, שאלו והתעניינו, כיצד לתחזק את הקשר עם אלפי המתנדבות והמתנדבים.
ואלה הם המיזמים שפעלו בהצלחה:
-
אחד המצליחים במהלך השנה החולפת היה "הקמפוס הדיגיטלי – למידה בכל גיל", בהובלת אתי גולד ובסיועו הטכני של ברוך היבנר. בכל משך "שנת הקורונה" קוימה מדי שבוע סדרת מפגשים של הרצאות העשרה ולמידה למען המתנדבים בכל רחבי הארץ, כך ממש נוסדה מעין מכללה קטנה משלנו, מכללת "ידיד לחינוך".
-
מיזם ""start talking בהובלת יעל דבי, הנגיש שיחות טלפוניות של מתנדבות ומתנדבים דוברי אנגלית לשיפור הדיבור של תלמידים באנגלית. אפילו מתנדבים מאנגליה השתתפו במיזם, שזכה לברכתה ולתמיכתה של ד"ר ציונה לוי, מפקחת-מרכזת מקצוע האנגלית במשרד החינוך (מפמ"ר). הגב' מרשה חכמון, לשעבר מפקחת משרד החינוך, ליוותה מקצועית את המיזם.
- אי אפשר שלא להזכיר את מיזם "הידיד הטלפוני" עם תלמידים ותלמידות ערביים, לשיפור השפה העברית, בהובלת איה נחום קרפיבקה. המיזם שכבר נולד שנה קודם לכן, התרחב בתקופת הקורונה. גם כאן, התוכנית הועברה דרך תוכנית "שערים" בשיתוף משרד החינוך.
- חידוש נוסף שזכה להצלחה רבה הוא מידעון העמותה, בהובלת ריקה שפרינצק, העומדת בראש צוות התקשורת. מלבד המידע והכתבות על הנעשה בעמותה, מביא המידעון מאמרים של מתנדבים בנושאים שונים, צילומי חובבים, סיפורים על מתנדבים-יוצרים בתחומים שונים, טיפים, ועוד. המידעון מופץ ישירות לכתובת הדואר האלקארוני של המתנדבים.
-
מיזם חדשני ומסקרן, המיועד לכיתות ה' – ח' הוא "חץ" – חוקרים צעירים, שמטרתו לחשוף את התלמידים לעולמות תוכן שונים ומגוונים של מדע וטכנולוגיה. הדבר נעשה על ידי מומחים בתחומם שהם גם מתנדבי "ידיד לחינוך". את התוכנית מובילה ד"ר אדריאנה כ"ץ, חוקרת במכון וייצמן ומתנדבת ב"ידיד לחינוך", ולצידה הגב' יהודית בן אברהם, רכזת קבוצה בעמותה, בעלת תואר שני בביולוגיה ובמנהל חינוכי.
-
מיזם נוסף במסגרת הקמפוס הדיגיטלי הוא "פותחים ת'חודש" – בו המתנדבים מוזמנים כל ראש חודש עברי לפתוח בראי הפרשה השבועית והשלכותיה לאקטואליה. המיזם ביוזמתו של ד"ר אבי צפרוני, שגם מרצה בתחום.
-
מיזם בשם "ידיד לידיד" צמח ברחובות, ומשם התפרס לאיזור השפלה, בסיועה של רכזת הישוב, מירי רגירר. המיזם פיתח מפגשים קבוצתיים שבועיים באמצעות הזום, מתוך רצון לא לאבד חברים בתקופה זו. חברים הבקיאים בנושאים שונים, יזמו והדריכו מעין חוגים בנושאים שונים כגון: מועדון קריאה, ברידג', ישומי מחשב, שיחות באנגלית ועוד.
-
זום: בתוך זמן קצר הוקם והוכשר צוות מדריכים מתנדבים שנתן הדרכות ומענה לצרכי המתנדבים, בריכוזה של מאשה ליפשיץ.
-
הסדרה הטכנולוגית - הרצאות בנושאים: ההסטוריה של המיחשוב, התמודדות הגיל השלישי עם דורות הטכנולוגיה המודרנית, הלם העתיד ועוד. הסדרה ביוזמתו ובהנחיתו של גיורא אולמן.
הפעילויות בתקופת הקורונה לשמירת הקשר עם אלפי מתנדבות ומתנדבי העמותה גילו קהל חם ואמיץ, שידע לשמור על עצמו ואף להיענות ברצון ליוזמות הברוכות והחיוניות של צוות העמותה.