הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

שמחה ותחושה גדולה של שייכות ל"ידיד לחינוך" בסמינר השנתי של רכזים, עובדים ומתנדבי מטה בירושלים

לאחר שנתיים של קורונה, בהן לא התראינו פנים אל פנים, חודשה לפני כשבוע מסורת הסמינר השנתי על שם דינה בנקלר, המיועד לכל בעלי התפקידים ב"ידיד לחינוך": רכזי הישובים, עובדים, מנהלי האזורים ומתנדבי המטה.

הסמינר השנתי, שנמשך יומיים, מיועד לדיונים, הרצאות וסדנאות בנושאים המעסיקים את העמותה. הפעם עמד הסמינר בסימן חילופי המנכ"לים. אורי פרג, המנכ"ל הנכנס, מחליף את נמרוד אקרמן, המנכ"ל הפורש, אשר הוביל את "ידיד לחינוך" כמנכ"ל  מיום היווסדה ובמשך 15 השנים האחרונות.

שעה של פרידה הוקדשה לנמרוד במסע מרגש למן שנותיה הראשונות של "ידיד לחינוך" ועד עתה, דרך תמונות ודברים מהלב שנאמרו ע"י נציגות רכזות האיזורים השונים של העמותה, משה רביב ממייסדי העמותה ויו"ר הועד המנהל שלה, ולאה רוזנברג היו"רית הנוכחית של הועד המנהל. כבשה את לב כולם, מיקה, בתו הבכורה של נמרוד בדברים, שפנתה אל אביה כדמות לחיקוי עבורה.

אורי פרג, המנכ"ל הנכנס, שהיה גם הוא נרגש מאד, הציג ביומו השני של הסמינר את מאפייני העמותה מנקודת ראותו, כפי שהספיק להתרשם עד עתה, והציב את אתגרי העתיד, כפי שהוא רואה אותם.

הסדנאות בהן השתתפו המוזמנים, עסקו בלמידה רגשית חברתית - נושא מרכזי עליו שמה העמותה את הדגש השנה, ושעליו הושתתה הקמת העמותה ודרכה של דינה בנקלר ממייסדות העמותה, כי כל מה שנדרש מצוות חינוכי, זה להכיר בנוכחותו של הילד על כל צרכיו על מנת להקנות לו את הכלים הנדרשים למימוש כישוריו, לבנות קשר של אמון, בו הילד מרגיש שהוא חשוב ומשמעותי בתודעתו של המורה וכך ילמד להרגיש כלפי עצמו.

בסדנאות דובר הרבה על הצורך בהכרה ובאוטונומיה עצמית של כל אחד מאיתנו, יחד עם הצורך בהשתייכות. יחד הם מעניקים לנו אנרגיות המאפשרות להגיע להישגים. "בכוחה של ציפור לעלות מעלה מעלה אם תניע כנפיה. אם לא תניע, תיפול" (ר' ישראל מסלנט).

ברוח זמנים אלה שמעו המשתתפים גם תובנות בנושא המלחמה והמשבר באוקראינה והשלכותיו על הסדר העולמי מפיו של דר' שי הר צבי.

תוך כדי ההרצאות והסדנאות הוטל מדי פעם גם זרקור על נקודות אור שהיו לנו בעמותה בתקופת הקורונה. ביניהן:

שולה קליין, רכזת כפר סבא סיפרה על השתתפותם של מתנדבים מהעמותה בעיר בתכנית "מורים ללא גבולות" של משרד החינוך, העוסקת בשילוב מורים בעלי קשיי שמיעה או ראייה בהוראה בבתי ספר, תוך שאיפה שמורים אלה ייקלטו במערכת כמורים לכל דבר, על כל המשתמע מכך.

דוגמא לפתרונות שמצאו רכזים לשמירה על קשר עם המתנדבים בתקופת הקורונה, הובאה ע"י פנינה בן זקן, רכזת אשדוד, שבה נבנתה תכנית לקורסים במחשב ובהכרה מעמיקה יותר של הסמרטפון. פנינה ספרה גם על תכנית לפתיחת קבוצת מתנדבים דוברי רוסית שתעזור לילדי הפליטים מאוקראינה, שכן מספרם בעיר גדול.

ואם בפליטים מדובר, שמענו מפי פרופ' דוד הרמן, חבר הועד המנהל על התגייסות של מתנדבים לשיחות טלפוניות לשיפור האנגלית עם פליטים מאפגניסטן.

הובאו גם רשמים קצרים מפיו של אבי אזרד יוזם האקטון "איכות הסביבה" שנערך ברחובות, ביוזמתם ובהובלתם של מתנדבים בעמותה.

חלק חשוב בסמינר הוקדש גם למפגש עם נציגי משרד החינוך – אגף תומכי ההוראה, בהשתתפות מר אייל רם, סמנכ"ל ומנהל מינהל עובדי הוראה במשרד החינוך, והגב' פרי עראמי אדרי מנהלת אגף תומכי ההוראה במשרד, שדברו על פעולות האגף ומקומו של "ידיד לחינוך" כחלק נכבד בקרב תומכי ההוראה.

כמו בסיומו של כל סמינר בידיד לחינוך, נבחר נציג של המתנדבים לועד המנהל של העמותה. הפעם נבחר עזרא מגד רכז המתנדבים בפתח תקוה במקומה של חנה חדד, רכזת המתנדבים בבאר שבע

 

בקישור כאן ולהלן, אוסף (חלקי) של תמונות מהסמינר לצפיה והורדה (מומלץ לפתוח מהמחשב)

https://sefiberger.pic-time.com/-newgallery413/gallery