הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

קווי העימות ואנחנו ב'ידיד לחינוך' - מתוך דבריו של מנכ"ל 'ידיד לחינוך' אורי פרג, בסמינר פעילים בירושלים 2025

'ידיד לחינוך' משתלבת בחודשים האחרונים בבינוי הקהילות של קווי העימות. מבחינת העמותה הכוונה היא להתנדבות עם ילדי מפונים, וכאלה שחזרו לביתם ממנו התפנו בעקבות המלחמה בדרום ובצפון.

"בזכות תמיכות שונות שגייסנו", אומר אורי פרג, מנכ"ל העמותה, "יכולנו לפתוח קבוצות חדשות ולהביא פרוייקטורית, שמיפתה את הצרכים באזור העוטף, ויצרה קשרים עם המועצה האזורית 'שער הנגב', שם תפתח קבוצה חדשה.
בצפון אנו מקימים קבוצות חדשות בנהריה, וכן גם בקצרין, שם נבנית הקבוצה בשיתוף פעולה ייחודי בינינו לבין מכללת תל חי (שתהיה בקרוב אוניברסיטה). בשנה הראשונה תרכז את הקבוצה ד"ר אורה חורי מהמכללה, שתקים את הקבוצה ותעבוד על ביסוסה הראשוני, ואחר כך תעביר את המושכות לרכזת אחרת, שתחליף אותה.
משימה חשובה נוספת היא פתיחה מחודשת של הקבוצה בקריית שמונה, עם חזרת התושבים לעיר ופתיחת מערכת החינוך.
עוד פרוייקט ייחודי בקווי העימות גם בצפון וגם בדרום הוא סיוע לימודי לתלמידים  באמצעות שעור שבועי בזום במקצועות הלימוד הנדרשים. על כך כתבה נפרדת בהמשך.