הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

משהו שכדאי לדעת על שווק ופיתוח משאבים, שהם הכרחיים להתפתחותה של 'ידיד לחינוך' – על תפקידה של שרון כץ בעמותה

שרון כץ עונה לשאלות הצוות

החלטנו הפעם לראיין את מי שמנהלת ב'ידיד לחינוך' את נושא השווק ופיתוח משאבים.

שרון, מהי הגדרת תפקידך ומה את עושה?

 בהיבט של פיתוח משאבים המשימה היא איתור, זיהוי, חיבור ושיתוף פעולה עם תורמים פוטנציאלים וקיימים, תוך שימור ועיבוי מערך ההכנסות והמשאבים של 'ידיד לחינוך' בכסף ובשווה כסף. המשמעות היא לקדם כל הזדמנות, שדרכה אפשר לגוון ולהרחיב את ערוצי התמיכה וההכנסות של הארגון בארץ ומחו"ל על ידי גיוס תרומות מקרנות, מפדרציות יהודיות, מחברות עסקיות, מתורמים פרטיים, וכן מקידום תמיכות והסכמים עם משרדי ממשלה וגופים נוספים.
תמיכה בפעילות יכולה להתאפשר גם דרך פלטפורמות כמו Jgive או 'עיגול לטובה' או דרך BENEVITY  - פלטפורמה דרכה חברה מכפילה את סכום התרומה של עובד לארגון המועדף עליו, ומשווה אותו לסכום אותו הוא תרם. אגב, גם אם העובד מתנדב באחת העמותות, ניתן להשוות ולהמיר את שעות ההתנדבות לכסף שיתרם לעמותה. בעיקרון, המשימה של כולנו, כל הזמן, היא להרחיב את מעגל האנשים המזדהים עם פעילות הארגון, חשיבותה ועם הערך הרב שלה לקהלי היעד השונים, ומוכנים לקחת חלק באמצעות תרומה, גדולה כקטנה, חודשית או מזדמנת.

מאז פרוץ המלחמה ועד היום אנחנו רואים את ההתגייסות של קרנות פילנתרופיות וחברות עסקיות לתמוך בארגונים שמספקים מענים להתמודדות עם השלכות המשבר והכאוס שהביאה עמה המלחמה. אבל רואים גם התגייסות של אנשים מן השורה, שמחפשים לעשות טוב ומוכנים לתרום תרומה חודשית צנועה לפעילות שהם מאמינים בה, פעילות שמובילה ויוצרת שינוי. 'ידיד לחינוך' נכנסת לקטגוריה הזו.

העבודה השוטפת כוללת את האחריות להמשיך לקיים ולחזק את הקשר עם התורמים הקבועים על כל המשתמע מכך: היוועצויות, ביקורים וסיורים בפעילות, הגשת דו"חות עיתיים, פיתוח שיתופי פעולה ועוד. תחום פיתוח המשאבים קיים כמעט בכל ארגון חברתי, שפועל ללא מטרות רווח, ומטרתו להמשיך לפעול ולהתרחב. זו משימה גדולה שחשוב שיהיו רתומים אליה כל הזמן הוועד המנהל של הארגון, הצוות השכיר ומוטבי הפעילות.

בהיבט של השיווק – גם כאן מדובר על מנעד רחב של פעולות שאנו עושים כדי להעלות מודעות לפעילות, לחשוף ולפרסם אותה בתקשורת. כל מה שאנו עושים הוא לא מספיק וצריך עוד.

תחום ההערכה והמדידה הוא תחום חשוב נוסף בו אני מעורבת לצד דר' עירית דיאמנט המובילה בהתנדבות את התחום ב'ידיד לחינוך' בידע ובמקצועיות, ובמסגרתו אנחנו בודקים את מידת ההשפעה של פעולות  'ידיד לחינוך' על קהלי הייעד השונים.

אני חייבת לומר בהערכה גדולה, כי כל הנאמר מתקיים תוך עבודה צמודה עם מתנדבים ומתנדבות מסורים, חכמים ומקצועיים ששותפים לחשיבה, לפיתוח ולהוצאה לפועל של המשימות הנ"ל.

בעמותות לא תמיד מפרסמים את שמות התורמים, ספרי לנו מדוע?

כל תורם ודרכו. תפיסת הפרטיות שונה מגורם לגורם. יש תורמים פרטיים המבקשים להישאר בצללים, יש קרנות שמבקשות להבליט את שמן, אם תרמו לקידום פעילות או רעיון שהן חלק ממנו באופן שדרכי הפרסום אף מופיעות בהסכם התרומה. אנחנו מכבדים כל דרך.

 מהם האתגרים והקשיים ביצירת משאבים להרחבת פעילות 'ידיד לחינוך'?

הקושי הוא מהותי. ריבוי שחקנים מייצר תחרות לא מדוברת בין ארגונים שנאבקים על המשך פעילותם ולעיתים על הישרדותם. קושי נוסף נעוץ ביכולת להבטיח תרומות קבועות ויציבות לאורך זמן. מידי שנה אנו ניצבים מחדש בפני הצורך לגייס את המימון הנדרש לפעילות של אותה שנה. מעטות הקרנות הפילנתרופיות שמאפשרות הגשת בקשה לתרומה רב שנתית שמאפשרת תכנון ארוך טווח. אתגר נוסף וחשוב הוא העמקת ההבנה בקרב המעגלים השונים של 'ידיד לחינוך' ובכלל, לצורך בגיוס משאבים שוטף. באופן טבעי, אנשים נרתעים מפעולות בתחום הזה והמשימה של כולנו היא להרחיב את מעגל האנשים שנרתמים לסייע גם בזה. הדרך לעורר באנשים את המוטיבציה היא להראות ולהסביר מה מניב המימון, איזה ערך הוא מביא, כמה חיבורים וקשרים בין דוריים מעצימים מתאפשרים בעקבות תרומות של אנשים טובים.

 למה שיתרמו דווקא ל'ידיד לחינוך' ?

אנשים תורמים, כי הפעילות של נשוא התרומה מדברת אליהם, והם מחשיבים אותה כנשענת על דברים החשובים להם ומקדמת ערכים שהם מאמינים בהם.
התורמים שלנו מתחברים לעולמות הזיקנה הפעילה, החינוך, ההתנדבות, ובתוך כך לחשיבות הקשר הבין דורי, משמעות, מסוגלות עצמית, קהילה, קידום הבריאות ועוד.

 את מדברת על איתור "שגרירים מבפנים ומבחוץ" שיסייעו להשגת מטרות 'ידיד לחינוך' למה הכוונה?

'ידיד לחינוך' "יושבת" על "אוצר" גדול של קשרים וחיבורים. ארגונים נבחנים גם ברמת רתימת הקשרים של הפעילים שלהם. זה מעיד על רמת מחויבות גבוהה, תחושת אמון, גאווה ושייכות. זה קורה גם אצלנו. לא פעם מתנדב מספר לי שהוא מכיר מישהו שמתעניין בתרומה, או שהבת שלו או הנכד שלו עובדים בחברה שתורמת לקהילה ומחבר ביננו, אבל תמיד נשמח לעוד. יש לנו 3500 אזרחים ותיקים, מתנדבים ומתנדבות, ולהם חברים, שכנים, ילדים ונכדים. כולם יכולים להיות שגרירים נאמנים של הפעילות שלנו שמקדמת חיבור בין דורי מיטיב, שיש בו חוסן, הקשבה, אמפתיה ו"סגולות מרפא" הדדיים נוספים.

ולעניין תרומות של ארגונים מיהדות התפוצות ?

ל'ידיד לחינוך' יש קשר אמיץ וטוב כבר שנים עם מספר פדרציות יהודיות. מרביתן תורמות לאזורים גיאוגרפיים מסויימים או לתחומים יעודיים. אנו בהערכה ובהודיה גדולה על האמון והשותפות עם הפדרציות. פדרציית קנזס תומכת בפעילות שלנו ברמלה, פדרציית ברוארד תומכת בפעילות שלנו באזור הדרום, קרן תומאסס, הנמנית על תורמי פדרציית יאנגסטאון, תומכת בפעילות שלנו בעכו, וארגון הגג של הפדרציות של צפון אמריקה - ה JFNA תומך בפעילות שלנו בשנה האחרונה באזור הצפון. אנו תקווה שנצליח לייצר עוד שותפויות כאלה.