הזמנה להתנדב
הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאןהזמנה לתרום
הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
אורנה מייזל מרחובות - אין דברים כאלה - נחום נוימן
היום יום רביעי בשבוע, שעה 10 בבוקר, והיום ה 33 למלחמה. בחזית הדרום והצפון המלחמה עדיין בעיצומה, בעוד שבעורף החיים חוזרים אט אט למעין שיגרה, שיגרה חדשה. אני פוגש את ארנה מייזל אורג בקפה ארומה שבקניון רחובות. רק לפני כשבועיים בית הקפה היה כמעט ריק מאדם, וכעת בקושי ניתן למצוא שולחן פנוי. לא הכרתי את ארנה. חיפשתי ברחבי בית הקפה גמלאית, ולא ראיתי שום דמות שהזכירה לי גמלאית, עד שצדה אותה עיני - רחוקה במראיה (הביטו היטב בתמונתה), באנרגיות ובעשייה ממישהי שמזכירה גמלאית. אחר כך הסתבר שהיא גם רחוקה בגיל.
ארנה עדיין עובדת כמעט במשרה מליאה ברשת סטימצקי, ובמקביל מוצאת זמן ואנרגיות לפעילות התנדבותית ענפה, שאת חלקה נפרט להלן. התרשמתי, שאם עד כה ארנה התנדבה בהילוך גבוה, הרי החל מהשבעה באוקטובר העלתה את קצב העשייה בכמה הילוכים.
חשוב להזכיר בימים אלה, שלארנה שלושה בנים, מהם שניים מגויסים. אחד מהם מוצב ברצועת עזה. ברור הוא שרגיעת הנפש אינה בנמצא, ומהדאגה יש די והותר, העשייה ההתנדבותית ממלאת את הזמן והנפש, ומשכיחה מעט את הדאגה. ארנה נשואה ליובל, מדען במכון ויצמן.
ארנה היא כימאית בהשכלתה והכשרתה. עסקה במגוון נושאים, כולל מחקר רפואי, תרגום ועריכה מדעית.
לפעילות ב"ידיד לחינוך" הצטרפה מיד לאחר תקופת הקורונה, והתנדבה בבית הספר "שביט" ברחובות, שם לימדה אנגלית את תלמידי כיתות ד'- ו'. בבית ספר זה יש הרבה תלמידים ממשפחות מוחלשות, שנזקקו לסיוע מהותי לאחר תקופת הקורונה. כרגע בגין המלחמה, היא אינה מלמדת, אך מקווה לחזור בקרוב.
ספרי קצת על פעילותך בעמותה למען זכויות נשים "בונות אלטרנטיבה"
"מדובר בעמותה א-פוליטית, שהוקמה לאחר מקרה האונס המזעזע באילת לפני כשלוש שנים. מטרת העמותה בימי שיגרה לקדם ייצוג של נשים, זכויות נשים ומניעה והדרה של נשים. לעמותה סניפים בכל רחבי הארץ וגם ברחובות.
החל מהשבעה באוקטובר גייסנו בעמותה את כוחותינו האישיים והקבוצתיים למען החיילים, למען כוחות הביטחון השונים, וגם לטובת משפחות המפונים מקו העימות. הקמנו חמ"ל אזרחי, שטיפל בהסעת אנשי מילואים, ארגון והתרמת ציוד ואוכל לחיילים, ארגון מגורים חלופיים למפונים, כולל ציוד ואפילו מזון. דאגנו בעיקר למפונים שבאו שלא ממסגרות חברתיות, כמו הקיבוצים למשל. הכוונה לערים כמו אופקים ושדרות, ולכן לא הייתה להם תמיכה של הקהילה מקיבוץ או ממושב.
טיפלתי, לדוגמה, במקרה כואב של שתי ילדות, שמשפחתן נרצחה והן הגיעו לגור אצל בני משפחה ברחובות. מיד התארגנו לסייע למשפחה המארחת, ודאגנו לכל הציוד שהיה חסר.
היו מספר יחידות צבאיות שהוצבו בבתי ספר ברחובות. דאגנו להם לציוד שינה, ארוחות, וגם ארגנו להם בסיוע שכנים טובים ומכוני כושר, שהזמינו את החיילים להתקלח.
מהו "מיזם העוגן" בו את פעילה?
זהו מיזם שהוקם מיד עם פרוץ המלחמה על ידי יעל יחיאלי, מייסדת מיזם 50/50, אשת ההייטק רחלי שורתי, וחברת הכנסת לשעבר רחל עזריה.
מטרת המיזם לתת מטריה עוטפת ותומכת למשפחות של אנשי מילואים שגויסו ואשר משפחותיהם נותרו בעורף, והן נזקקות לסיוע. אנו מסייעות גם למשפחות של קבוצות נוספות כמו אנשי רפואה, כיבוי אש, שוטרים ועוד. אני מפעילה את המיזם ברחובות בשיתוף עם 7-8 רכזות. הנשארים בעורף נדרשים לעיתים לסיוע במיצוי זכויות, ואז אנו מפנות אותם לגופים שמסייעים. למשל, פנתה אלי בשבוע שעבר בת הזוג של חייל קרבי שגויס בצו 8. לזוג שתי בנות קטנות מתחת לגיל ארבע וגם כלב גדול, חמוד ואנרגטי. כיוון שכך, לא התאפשר לה לצאת לעבודה. במקרה זה הצלחנו לאתר מתנדב בעל ניסיון בעבודה עם הגיל הרך, שהסכים להגיע מספר פעמים בשבוע ולשמור על הילדות, דבר שאפשר לה לחזור חלקית לעבודה מהבית. גם לכלב הצלחנו לדאוג בעזרת שני תלמידים מקסימים, שהסכימו להוציא את הכלב לטיול ולעשיית צרכים. זה גם חייב אותי "לראיין את הכלב" לפני שהזמנתי את הנערים, כדי לוודא שהוא חברותי ולא יהווה סיכון עבורם.
חשוב לי לציין שלמיזם הזה יש ביקוש רחב והוא מחפש מתנדבים נוספים.
שיחתינו קלחה ומצאנו שיש לנו נושאים משותפים לא מעטים לשוחח עליהם. במקביל, זיהיתי שארנה מביטה בשעון ובטלפון לסירוגין. יש לה פשוט המון עבודה ופגישות נוספות. מראש אמרה לי שיש לה רק יום אחד בשבוע לפגוש אותי. נפרדתי ממנה בתודה ובהרגשה שאשמח לפגוש אותה שנית בשעה 10 בבוקר אחרי המלחמה, בתקווה שיהיה לה קצת יותר זמן פנוי.