הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

רינה ארמן, שנה שישית ב"ידיד לחינוך"- יזמת חברתית קהילתית אמיתית

כתבה: ריקה שפרינצק

הגעתי לפגוש את רינה בביה"ס "רמז" שביהוד.

הספרייה מושכת עין באסתטיקה שלה. היא שופצה וחודשה יחד עם עוד ארבע ספריות בתי הספר הקיימים ביהוד, בעזרתה של גב' אמית קורן, אמה של אור קורן ז"ל, שבתה טבעה בבריכה בסביון והיא רק בת 11 שנים.
באמצעות הספריות, בחרה אמית קורן לשמר את זכרה של אור– ילדה שאהבה מאוד לקרוא. המשפחה תרמה סכום נכבד לטובת הפרויקט, ונרתמה לשפץ את ארבע הספריות הבית ספריות ביהוד שחודשו ונקראו על שמה של אור.

בבית הספר "רמז", בו פגשתי את רינה, עובדת נורית, ספרנית בחצי מישרה, והוא בית הספר היחיד ביהוד שיש בו ספרנית. "נורית עובדת בבית הספר כבר 29 שנים והילדים מאד אוהבים אותה", אומרת רינה. אמה של נורית שגם היא מתנדבת ב"ידיד לחינוך" עוזרת לה בספריה.
בפגישה שלנו משתתפות גם מורן וולטר, עובדת סוציאלית קהילתית בעיריית יהוד – מונוסון, שהיא מרכזת קורס יזמות חברתית סביבתית, ויונת שורץ, מנחה בהתנדבות. שתיהן באו לשמוע וללמוד על היזמות החברתית של רינה.

רינה מספרת, שהיא התחילה להתנדב בהשאלת ספרים. זמן קצר לפני שהגיעה עוד השאילו ספרים לפי כרטיסיות ולא באמצעות מחשב. עם הגעתה, הוקלדו בתחילה כשלושת אלפים ספרים, שהם רק חלק מהספרים, במחשב בתכנת "אגרון", המוכרת על ידי משרד החינוך. מספר הספרים המוקלדים הלך וגדל, ועד עכשיו הוקלדו כבר תשעת אלפים ספרים.

בכנס ספרנים שהתקיים באוניברסיטת בר אילן, פגשה רינה את מנהל "אגרון" וסיפרה לו שהפעלת התוכנה בבית הספר "רמז", בו היא מתנדבת, מאד מוצלחת ולכן היא מבקשת "שיבוא לקראתה,, כדבריה, ויעשה הנחה לרכישת התוכנה גם בבתי הספר האחרים ביהוד. רינה הבטיחה שהיא תדאג למתנדבות שתבאנה להקליד. מנכ"ל אגרון התנה את ההנחה בחידוש רישיון התוכנה מדי שנה על מנת לקבל את התמיכה. ההנחה שהוצעה הייתה מאד משמעותית. תנאי נוסף היה שימונה מישהו שירכז את כל הנושא וכאן התנדבה רינה לריכוז. היה זה מהלך יזמי לחלוטין. רינה נפגשה עם מנהלות בתי הספר ביהוד, ושכנעה אותן לרכוש מחשבים ומדפסת. היות וההנחה הייתה כ-25 – 30% נרתמו כולם לפרויקט ורכשו את כל הציוד הנדרש.

משימתה של רינה היתה כעת למצוא מתנדבות להקלדה. ההתחלה הייתה בבית ספר אחד, היה זה ביה"ס "הרצל" (שהרי בבית הספר "רמז", בו התחילה רינה, העבודה כבר הושלמה קודם לכן). רינה גייסה ארבע מתנדבות. בכל יום הייתה מתנדבת אחת מגיעה לבית הספר, הספרייה היתה סגורה והן הקלידו, ואז התמנו תלמידים נאמני ספריה. המתנדבות הקלידו והתלמידים הדביקו את המדבקות על הספרים ( שם ביה"ס, מס. הספר בספריה, שם הסופר, ושם הספר יחד עם הצבע בהתאם לכתה לה מתאים הספר. רינה כבר הייתה מנוסה מתוך עבודתה בביה"ס "רמז", ולכן יכלה להדריך בבתי הספר האחרים. ב"הרצל" נמשכה העבודה חמישה חודשים אינטנסיביים בכל יום. מכאן עברו לביה"ס "היובל" יחד עם מתנדבות שהתנסו כבר בעבודה בשני בתי הספר הראשונים. "זו הייתה עבודת נמלים" אומרת רינה שריכזה את כל העבודה ואת כל המתנדבות. אחר כך עברו לביה"ס "במעלה". "בבית הספר הזה לא הייתה כלל ספרייה, היה צריך להתחיל מאפס. שיתוף הפעולה היה מדהים" ממשיכה רינה. חלק מבתי הספר הושיטו גם הם עזרה מתוכם כדי לא להסתמך רק על מתנדבות.
במקביל למתנדבות, לימדה רינה גם את נאמני הספריות מכיתות ה- ו להקליד ולהשאיל ספרים בשעות בהן המתנדבות לא נמצאות.

כיום רינה היא רכזת מתנדבת של ספריות בתי הספר ביהוד, שהרי הכל צמח מיוזמותיה שלה בתמיכת "ידיד לחינוך". כל הפרוייקט הוא מדהים, היא אומרת, אני גאה בו מאד וכל זה כמובן יחד עם המתנדבות שבלעדיהן זה לא היה קורה.