הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

פגישת רכזים ותיקים מחלוצי "ידיד לחינוך"

בשנה הבאה נציין עשור להקמתה של "ידיד לחינוך". החודש נערכה בעמותה פגישה מיוחדת במינה, פגישה של קבוצת הרכזים הותיקה, מהראשונים שהתגייסו אליה כמתנדבים ומנהיגים, חלקם כבר פרשו מתפקידם וחלקם יפרשו בקרוב. הפגישה נערכה ביוזמתם של משה רביב ודינה בנקלר, המייסדים.

"הדרך שעשתה העמותה היא ענקית", כדבריה של דינה בנקלר. בתחילת דרכה בשנת 2007 מנתה העמותה עשרות בודדות של מתנדבים. האוירה הייתה אינטימית מאד. כיום היא נמצאת במקום אחר לגמרי. היא מונה 2300 מתנדבים, 34 רכזי ישובים, ומטה שהתרחב מאד.

"הארגון שלנו מהווה פריצת דרך בתחום השיח על הגימלאות. אין גוף הדומה לנו בהיקפים ובהתנהלות בתחום זה", אמר נמרוד אקרמן, מנכ"ל העמותה מתחילת דרכה. "פריצת הדרך הייתה בתפיסה שהגימלאי הפורש לא סיים את תפקידו ויש לו עוד הרבה מה לעשות. כיום העמותה מונה 2300 פעילים אבל בעצם עברו דרכה 5000 גימלאים שבאו ויצאו, אבל אנחנו תרמנו לאיכות חייהם, כשהמוטו הוא: באים לעבוד, לא סתם להעביר את הזמן".

המיוחד בפגישה זו היה הרצון הטוב וההסכמה הכללית של כל הנוכחים, שחשוב מאד להמשיך ולשמור על קשר עם העומדים בפני פרישה מתפקידם בעמותה, משום שהתעייפו או משום שמיצו את פועלם כאן אחרי שנים לא מעטות. חשוב להשאיר את הוותיקים בתמונה, לשתף ואולי אפילו לחשוב על תפקידים חדשים ההולמים אותם ואת המעורבות והאיכפתיות שלהם. בעצם לדאוג לפורשים בעוד שלב של פרישה נוספת. רבים מהנוכחים, למרות גילם, מרגישים שהיו רוצים לתרום אולי בצורה אחרת, שיש להם תובנות העשויות להועיל לעמותה וידע רב שהצטבר.

השאלות הראשונות שעמדו על הפרק במפגש היו: מה חשוב לדעת הנוכחים לשמר בעמותה, מה כדאי לשפר, ומה כבר לא מתאים לעמותה כפי שהיא היום, אבל חשוב להשאיר כמזכרת. בכל מקרה, הכל הסכימו, כי שימור המורשת והדרך שעברה העמותה, אסור לוותר עליהם.

כן, וגם בגילים אלה יש עניין ערכי וחינוכי: יצירת רצף – הרעיון שהעמותה מתייחסת לאלה שפרשו מתוכה גם בהמשך. זוהי גישה מאד מכבדת ומכובדת שבאה מתוך אנשים שאכפת להם. הועלו רעיונות רבים בקרב הנוכחים, רעיונות שעדיין טעונים עיבוד וחלקם ישימים מאד.