הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

כנס "גומא - השפלה" של "ידיד לחינוך" התקיים בלוד בנוכחות השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל וראש העיר הלוד

צילמה: דליה זליקה

מתנדבים משמונה ישובים באזור "גומא-השפלה": ראשל"צ, נס ציונה, רחובות, רמלה, לוד, יבנה, בת ים וחולון, התכנסו לכנס אזורי חגיגי מיוחד וראשון במתכונת זו ב"ידיד לחינוך". הכנס היה גולת הכותרת של הפעילות האזורית הענפה בשנה האחרונה, ואורגן בשותפות מנהלת האזור, שלומית רוט-נבון, מטה "ידיד לחינוך" ורכזי היישובים באזור. הכנס נערך בהיכל התרבות של העיר לוד. השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל וראש העיר לוד, עו"ד יאיר רביבו, נטלו חלק בכנס יחד עם המתנדבים, אנשי המטה ורכזי הישובים בארגון.

משמאל לימין: משה רביב - יו"ר עמותת "ידיד לחינוך", השרה גילה גמליאל, ראש העיר - עו"ד יאיר רביבו, דינה בנקלר ונמרוד אקרמן - מנכ"ל עמותת "ידיד לחינוך"

עם גידולה המתמיד של העמותה (2300 מתנדבים המפוזרים ב- 39 יישובים), התעורר קושי לקיים כנסים ארציים בשל המספר הגדול של המשתתפים, ולכן הוחלט על מפגשים אזוריים כניסיון לגישה חדשה. "אין זה גורע מהתחושה שאתם חלק ממפעל הרבה יותר גדול, התורם מעל ל-330,000 שעות הוראה והנחייה, בהקף שנתי, בסיוע למערכת החינוך", הדגיש משה רביב, יו"ר הועד המנהל וממייסדי הארגון.

היה זה ארוע מרשים שנתן ביטוי לעשייה ולפעילות ההתנדבותית באזור "גומא" וב"ידיד לחינוך" בכלל.

"באתי להצדיע לכם, המתנדבים, אמרה השרה גילה גמליאל. כמי שהשילוב הבין-דורי חרוט על דגל משרדי. השילוב שלכם עם הצעירים הוא השילוב הנכון ביותר."
היא הבטיחה לחשוב כיצד ניתן למנף את הפעילות החשובה הזאת עם המתנדבים. בין השאר סיפרה על יוזמות רבות של המשרד למען האוכלוסייה המבוגרת.
על חלק מיוזמות אלה, עליהן דיברה השרה, תוכלו לקרוא ב- אתר המשרד לשוויון חברתי.

משפט מ"פרקי אבות" הביא ראש העיר לוד: "על שלושה דברים העולם עומד: על התורה, על העבודה ועל גמילות חסדים". אתם המתנדבים, אמר, עברתם את שני השלבים הראשונים: תורה – למדתם הרבה, עבודה – עבדתם ופרשתם מעבודתכם. כעת התפניתם יותר לגמילות חסדים ועל כך תבורכו. הוא הדגיש כי ביקש להעמיק את פרסום העמותה באמצעות המקומונים ודרך העירייה עצמה כדי לגייס עוד גימלאים.

"מתנדבים יקרים", הוסיף משה רביב, "אנו גאים מאוד על המסירות וההתמדה שלכם. על אלה שתורמים באופן קבוע יום לימודים בשבוע ועל אלה שמתנדבים יותר. מעל לחמישים אחוז של הגימלאים נמצאים איתנו ארבע שנים ויותר, ובימים אלה נפרדנו מקבוצת רכזים שהיו איתנו שמונה ותשע שנים.
מה שלא השתנה, אלו המטרות שהצבנו לעצמנו עם הקמת העמותה: חיזוק הדימוי העצמי של התלמיד, הקניית ערכים וידע,טיפוח קהילת המתנדבים והעצמת הרכז כמנהיג, כמדריך וכאיש הקשר המרכזי למחלקת החינוך המקומית ולמטה העמותה". רביב הוסיף כי כי בהתקרב שנת העשור לידיד לחינוך, ב-2017 ישים הארגון דגש מיוחד על ערך אחד חשוב לחברה שלנו - טיפוח הסבלנות והסובלנות".

"ידיד לחינוך נושאת שני הדגלים", אמרה דינה בנקלר ממייסדי העמותה, שהפריכה את הספקנות שנתקלה בה עם היווסד הארגון. אי אפשר להניף שני דגלים אמרו לה, כך היא מספרת, והנה, "לשמחתי הם טעו. אנו מניפים גם את דגל החינוך בעזרה לבתי הספר ולתלמידים וגם את דגל שיפור איכות החיים ותחושת העשייה של הגימלאים המתנדבים.

את הוקרתם של בתי הספר למתנדבים, אפשר היה לראות באמצעות התלמידים שהופיעו בכנס בנגינה ובריקוד. קבוצת החליליות של ביה"ס "מענית ברמלה", תזמורת תלמידי ביה"ס "השרון" מחולון ומופע ריקודים סלוניים של תלמידי ביה"ס "רביבים", גם הם מחולון.

קבוצת החליליות של ביה"ס "מענית ברמלה"

תזמורת תלמידי ביה"ס "השרון" מחולון

נימה מרגשת מאד ולבבית הוסיף יוסי אופנהיימר, מנהל ביה"ס "אורות התורה" בבת ים בדבריו למתנדבים ובדברי הפרידה שלו מאחת הרכזות הוותיקות ביותר ב"ידיד לחינוך", יונה סלע.

אופנהיימר אמר שהוא מדבר בשם כלל בתי הספר בבת ים. "אתם עושים את בתי הספר למשהו שונה לגמרי. כל ילד מרגיש שבאתם רק בשבילו. לעיתים הצלחתם להגיע לליבם של הילדים יותר ממה שהצליחו המורים שלהם. קהילת ביה"ס מתברכת בתרומת המתנדבים שמביאים איתם מאור פנים, רוח רעננה, ניסיון חיים ותשומת לב לילדי בית הספר. יונה סלע מייצגת בעיניו "סמל להתנדבות במסירות אין קץ, רגישות נדירה כלפי כל מתנדב ומתנדבת, מקצועיות, חדשנות בלתי פוסקת וגישה אופטימית ללא שיפוטיות. אנו מרגישים כלפיך בת משפחה", אמר.

וכמו ב"ידיד לחינוך", לא מוותרים בכינוסים כאלה על אותו החלק של העשרה מלמדת. הפעם בהרצאתה המאד מיוחדת של נעמה אהרונוביץ, קרימינולוגית קלינית במקצועה, שהייתה בילדותה נערה בסיכון גבוה, והצליחה לעלות ממקום נמוך של נתונים אישיים, לא מעט בזכות אמה שלעולם לא הרפתה את רוחה וידעה כיצד להתנהל איתה. "לתת את הנשמה, לרדת ממגדל השן עד הרצפה, ומשם להעלות את הילד ולעזור לו לבנות דמוי עצמי, שיאמין בעצמו. לא תמיד אני מצליחה" היא אומרת, "אבל סיפורי ההצלחה שלי נותנים לי אנרגיות לסיפורי כישלונות". המסר הובן, הוא בדיוק "ידיד לחינוך".

לתמונות נוספות מכנס גומא 2016