הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

המורה לאמנות, דבורה אייזנברג מלוד, מתנדבת החודש - "הילדים מציירים את נשמתם"

"ילד שרובץ לו משהו על הלב, מגיע למקלט הגדול של בית הספר, שבו נמצא מרכז האמנות של דבורה, ומצייר את הנשמה שלו" - אלה הן מילותיה של מירי דקל, רכזת "ידיד לחינוך" בלוד, כשהיא מתארת את דבורה איזנברג, המתנדבת והמורה לאמנות בגימלאות.

 לפני ארבע שנים הופיעה באתר "ידיד לחינוך" כתבה על דבורה, המתנדבת בביה"ס לוי אשכול" שבלוד - כתבה שסיפרה על שלושים ציורים של ילדים מכיתות א' עד ו' שנשלחו לעיר טור שבצרפת לתערוכה במסגרת פסטיבל בינלאומי של אמנות בבית העירייה. התערוכה נקראה: ילדי העולם מציירים, ומטרתה הייתה לתת מבט על חיי הילדים במדינות שונות בעולם. ילדי ביה"ס "לוי אשכול", בניצוחה של דבורה אייזנברג, ציירו על חייהם מנקודת המבט שלהם בזווית תרבותית, סביבתית וחברתית. שניים מציוריהם נבחרו כציורים מצטיינים.
השנה השתתפו ילדי "לוי אשכול" בתחרות ציורים עירונית בשם:" פנינת לוד – פסיפס של תרבויות", ושוב בהדרכתה של דבורה. בתחרות השתתפו כל בתי הספר בעיר. מתוך 87 ציורים, 30 היו של תלמידיה של דבורה. שלושה מהם זכו במגן מיוחד. זכו בו שלוש תלמידות אתיופיות.

ביום המעשים הטובים השנה, התכנסו בחצר בית הספר תלמידי כיתות ד' - ז' וציירו במשך שעות בליווי דבורה. אחרי שיחה והדרכה בחרו כל התלמידים והתלמידות, נושא שמעניין אותם, בעיקר בהקשר לתחושותיהם מהחיים והסביבה בעיר לוד: בתי כנסת של עדות שונות (אתיופית, הודית, מרוקאית ועוד) בלוד, מסגדים וכנסיות, אתרים כמו מגדל המים הישן, הספרייה לדורות, תחנת הרכבת, בית הספר, ואנשים בעיר לוד בלבושם המיוחד.

התמונות הזוכות במגן מיוחד מימין לשמאל:
מיטל מכתה ז' ציירה שלוש דמויות:  יהודי, ערבי ונוצרי החיים בשלום בלוד
אליאן והודיה כתה ו', ציירו את מגדל המים הישן בלוד

 

שירה, תלמידת כיתה ד' ציירה מעון עולים בלוד, אושת דסלה והבטאם פנטה, תלמידות כיתה ז', ציירו את תחנת הרכבת. ועוד רבים אחרים. תוכלו ליהנות כאן בכתבה מתמונת יצירותיהם..

בעברה עבדה דבורה ב"לוי אשכול" 38 שנים כמורה לאמנות מן המניין. לפני 25 שנה, היא הקימה בבית הספר מרכז אמנות לזכר הוריה. היא תרמה למקום גם מכספה וגם מהידע שלה. "דבורה קבלה לידיה, " מספרת מירי, "מרתפים מוזנחים ומעופשים ששימשו כמחסן, ויתרונם בחללם הגדול. היא הכשירה אותם לחדר עבודה וחדר תערוכה, ותפעלה אותם. עם פרישתה לפני כשמונה שנים המשיכה בעבודתה זו כמתנדבת וכך עד היום. המקום חשוב לה מאד.

"ילדים עם הכי הרבה קשיים רגשיים מגיעים לשם, וכל אחד מוצא את עצמו.

בשיחה עימה מספרת דבורה שהיא מלמדת כתה שלמה, אפילו ללא לווי. היא מביאה לכתה תערוכות של ציורים בהשאלה מהמוזיאון, או תמונות של ציירים בודדים. לקראת יום ירושלים השנה הביאה ציורים של ראובן רובין ושל דוד הראל, שנושאם ירושלים, ודיברה איתם בין השאר על השקיפות של הצבע וכך למדו הילדים על מושגים כמו שקוף ואטום. אגב כך הזכירה להם את ציורי הרימונים ועץ הזית של רובין, אותם הראתה לילדים בט"ו בשבט.

"הבאתי לכתה למשל", היא מוסיפה, "את ציורי המונה ליזה, האחד של ליאונרדו דה וינצ'י מהמאה ה-16, והשני של מרסל דושן מתחילת המאה ה-ה20, ששינה את ציורו של דה וינצ'י והוסיף לפניה של מונה ליזה שפם וזקנקן, ואגב כך דיברה על הומור באמנות.- כל זה, יש לזכור נעשה עם 3 כיתות א' וכתה ד' אחת.



נעם מכיתה א מצייר את ירושלים, כשלידו יצירתו של דוד הראל, שצייר את ירושלים בצבעי מים

דבורה מבקשת להדגיש שבעיר לוד החברה היא מעורבת, והתלמידים הלומדים בביה"ס "לוי אשכול" חיים יחד בשלום ובהבנה. "לא חשוב איפה אתה ומי אתה", היא אומרת, "אתה יכול להיות הכי טוב, הכל תלוי באמונה, ואני", היא אומרת, "פותחת להם דלת. את כל הציורים עושים הילדים בעצמם", היא טורחת להדגיש, "אני רק מסבירה ומכוונת. הצלחת הילדים היא האושר שלי".

מירי, הרכזת ידיד לחינוך בלוד מספרת שדבורה אמנם מתנדבת רשמית פעם בשבוע, אבל לפני טקסים, תערוכות, ומסיבות, היא עוזרת בבניית תפאורות ומגיעה לביה"ס ללא חשבון, היא פשוט חיה ונושמת את המקום.

לגלרית ציורי התלמידים לחץ כאן

 

מימין: מכינים תפאורה יחד עם תלמידי כיתה ו'. מציירים את כדוה"א עבור תלמידי כיתה ח' המסיימים.
משמאל: דבורה אייזנברג עם פוסטרים לכבוד יום המעשים הטובים