הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

ד"ש מקרית שמונה

מאת: ריקה שפרינצק

"אפשר חיבוק?" שואל אותי אחד הילדים איתם אני עובדת, בסופו של המפגש השבועי בינינו", מספרת יהודית יעקובי, וזה כל כך מרגש אותה. יהודית שהייתה בעברה סייעת בגן ילדים, אומרת שההתנדבות היא המהות שלה בחיים.

היה קר בקרית שמונה, אבל האוירה סביב השולחן הייתה חמימה עם קערות ספינג' על השולחן.

רחל מרזי, היא חדשה ב"ידיד לחינוך". "בביה"ס בו אני מתנדבת", היא אומרת, "אני יושבת ליד ילד שזקוק להרגעה. אני מסבירה לו שבאתי לעזור לו להירגע, והוא שם את ראשו על הברכיים שלי. המורה בכתה כל כך עמוסה, היא לא יכולה לעשות דברים כאלה, אבל אני כמתנדבת, כן".

"התנדבתי עוד לפני שפרשתי. ההתנדבות היא בכיף שלי", אומר ששון דמארי, בעברו בכיר בבנק דיסקונט. ששון פוגש בהתנדבות גם את המתקשים וגם את הטובים. הוא שייך לאחת משתי משפחות המייסדים של קרית שמונה שנשארו במקום, והוא מתנדב לא רק ב"ידיד לחינוך", אלא בכמה מקומות נוספים.

גם הרב מוטי גבריאל עובד בהתנדבות, הוא מתנדב ב"גן בני מלך" הצמוד לביה"ס הדתי רמב"ם. הוא תורם את חלקו לפני או לרגל אירועים וחגים כשמבקשים ממנו, גם בביה"ס. מטבע היותו רב, הוא מדבר על פרשת השבוע, על החגים, לפני קבלת ספר תורה בביה"ס, ובטקסים שונים. הוא אומר שהעיקר הוא בעשייה ולא בפרסום או בהתהדרות – סוג של מתן בסתר, ועל כך כולם מסכימים, אלא שגם ברור לכולם שבתקופה בה אנו חיים, צריך גם לדבר ולפרסם כדי שאחרים יראו וילמדו וגם יקבלו השראה.

ויש כאן גם מתנדבת ממטולה, זהבה ניישטיין. היא מספרת שגייסה את דני קרן שהיה קריין ברדיו וכותב סיפורים. היא גייסה אותו לשעת סיפור בכיתות א' – ג' וגם לכיתה ה'. הפעילויות מתקיימות בספריית ביה"ס במטרה לעודד את הילדים לקריאה. בתכניתה לקחת את הילדים למוזיאון במטולה ולספר להם על תולדות המקום, הכל בשיתוף מנהלת בית הספר כמובן.

רחל יפרח מספרת שהרגישה ריקנות כשפרשה. אחרי ניסיונות שונים הגיעה ל"ידיד לחינוך" לפני כשנתיים. "למרות שאני לא דתיה, העדפתי להתנדב בביה"ס רמב"ם בזכות המנהלת אותה הכרתי קודם לכן וידעתי שהאוירה שם נעימה, והמתנדבים מקבלים ממש יחס משפחתי.

לאה סולימני ושולה צח לימדו בביה"ס רמב"ם ומרגע שפרשו, הן מתנדבות ממש באותו בית ספר. שולה מלמדת מתמטיקה ולאה מלמדת חשבון. שולה מספרת שהמורות נותנות להן ללמד כיתה שלמה. שתיהן אומרות שהן תורמות מניסיונן למורות הצעירות.

רותי סיגרון, הרכזת הישובית מטעם "ידיד לחינוך", מציינת במיוחד שני בתי ספר המחבקים ומעריכים את עבודת המתנדבים: ביה"ס קורצ'ק שבו שמונה מתנדבים מ"ידיד לחינוך" וביה"ס רמב"ם, שבו שישה מתנדבים. ברמב"ם לומדים גם ילדים מעדת "בני המנשה" שעלו לפני כארבע שנים מהודו. השפה עדיין אינה שגורה אצלם. חלקם עוד מדברים בשפה שלהם. הילדים שקטים, מנומסים ואינם מבקשים כלום, אבל הם זקוקים לעזרה. המתנדבים שלנו עוזרים להם.

"רותי ואני, חושבים כל הזמן איך להעצים את הפעילות בעיר", אומר אורן צמח, רכז איזור הצפון ב"ידיד לחינוך". "מפגשי הקבוצה נערכים במתנ"ס, המיצג פעילות קהילתית וזה יפה וחשוב, אבל אנחנו אנשי מקצוע בתחום החינוך וחשוב שהרשות המקומית לא תראה בנו אנשים של תרבות הפנאי, ולכן אנחנו פועלים להיכנס למרכז פיסג"ה. בפסג"ה תהיה לנו נראות גדולה יותר בין המנהלים ואנשי החינוך שנמצאים שם. חשוב לנו הקשר עם מינהל החינוך על מנת שיקחו אחריות ויבינו שכאן מדובר בפרויקט משותף למען ילדי העיר".

רותי סיגרון, מספרת, שהקבוצה נוסדה לפני שלוש שנים. היא התחילה עם שמונה מתנדבים, וכיום מונה הקבוצה קרוב לעשרים איש בחמישה בתי ספר. חמישה מהמתנדבים הם מקבוץ שמיר, אחת מכפר סולד, אחת ממטולה והשאר מקריית שמונה. העיר היא מסורתית וחלק מהמתנדבים הם דתיים ובהם גם רב אחד מתנדב, היא אומרת. מתנדבי הקבוצים הם כמובן חילוניים.

"אני בדילמה תמידית", אומרת רותי. "חשוב לי מאד להתעניין אצל המתנדבים ולדעת מה קורה איתם, אבל אני גם לא רוצה לנדנד. חשוב לי מאד להיפגש עם מנהלי בתי הספר, אבל הרבה פעמים אין להם זמן, ואני מתעקשת. הפגישה עם המנהל חשובה". בכלל, חשוב לה מאד שיינתנו למתנדבים התנאים המתאימים. "כשמתנדבת באה וסיפרה שאין לה מקום לשבת עם הילד, אמרתי לה שעד שלא יהיה מקום, היא לא תגיע לביה"ס. ההתעקשות עזרה והמתנדבת קבלה מקום. אסור להתפשר", היא אומרת. רותי מרגישה שעדיין יש לה ולמקום חבלי התחלה בנושא ההתנדבות, אבל היא אופטימית.